Kiinalainen viihdemaailma on täynnä yllätyksiä ja draamaa, mutta Ouyang Nanaan liittyvä “Kuuntele mun musiikkia” -konserttisarja osoittautui erityisen polarisoiviksi.
Ouyang Nana, lahjakas sellosoittaja ja näyttelijä, joka tunnetaan myös tyylikkäästä muotitöistään, päätti kutsua fanejaan “Kuuntele mun musiikkia” konserttisarjan pariin. Ajatuksena oli luoda intiimi ja henkilökohtainen kokemus, jossa Nana esittäisi omaa musiikkiaan ja jakaisisi ajatuksiaan taiteesta ja elämästä.
Konserttisuunnittelu alkoi innokkaasti. Paikat valittiin huolellisesti - pienet ja sympaattiset jazz-klubit ja kahvilat, joissa tunnelma oli rento ja lähellä yleisöä. Konserttien ideana oli luoda sellainen ilmapiiri, jossa kukaan ei tuntisi olevansa vain passiveina katsojana, vaan osa intiimiä musiikkihetkeä.
Kritiikkiä ja kiistoja – mitä tapahtui oikein?
Konsertit kuitenkin herättivät yllättäviä reaktioita. Kun tiedot sarjasta levisivät, sosiaalisessa mediassa alkoi riehua kiivastakin keskustelua. Jotkut faniin ihastuivat ajatukseen intiimistä konsertista ja odottivat innolla Nanaan musiikkia ja läsnäoloa. Toiset kuitenkin kritisoivat konseptia ankarasti.
Kritiikki keskittyi lähinnä kahteen asiaan: Nanan kokemukseen säveltäjänä ja konserttien hintaan. “Hän on lahjakas sellosoittaja, mutta säveltäjäkö? Onko hän oikeutettu kutsumaan itseään säveltäjäksi?”, kysyi yksi kommentti Weibossa.
Muut kritisoivat korkeaa lippuhintaa, joka heidän mielestään ei vastannut Nanan kokemusta tai “Kuuntele mun musiikkia” -konserttien yksinkertaista konseptia. Keskustelussa jaettiin myös vahvoja mielipiteitä siitä, kuka saa kutsua itseään taiteilijaksi ja mitkä ovat musiikin luomisen kriteerit.
Kiina: Musiikkilaatua vai brändiä?
Nanan tapaus on hyvä esimerkki kiinalaisesta viihdeteollisuudesta ja siitä, kuinka tähtien imagon rakentaminen ja markkinointi ovat keskeisessä asemassa.
Kinesiläinen musiikkiteollisuus on viime vuosina kasvanut nopeasti, mutta se on myös täynnä kilpailua ja julkkisten imagosta huolehtiminen on tärkeää. Kiinan viihdemaailmassa tähdet ovat usein enemmän brändejä kuin artisteja. Heidän markkinointinsa keskittyy vahvasti ulkonäköön, tyyliin ja “suloisuuteen”.
Ouyang Nanaa voidaan pitää esimerkkinä tästä trendistä. Hän on tunnettu nuoresta iästään huolimatta monipuolisista kyvyistään – hänen näyttelijänkykynsä ovat saaneet kehuja ja häntä pidetään myös tyylikkäänä ikonina.
Ouyang Nanan tulevaisuus:
“Kuuntele mun musiikkia” -konserttisarjan kohdallani nousivat esiin tärkeät kysymykset taiteesta, brändistä ja siitä, kuka on oikeutettu kutsumaan itseään artistaksi. On mielenkiintoista nähdä, miten tämä tapaus vaikuttaa Ouyang Nanan uraan ja kuinka hän vastaa kritiikkiin tulevaisuudessa.
Tulevaisuutta ennustaminen on vaikeaa, mutta todennäköisesti Nanan musiikillinen matka jatkuu - ehkä hieman muokattuna, ottaen huomioon “Kuuntele mun musiikkia” konserttisarjan antaman palautteen.
Muuta mielenkiintoista Ouyang Nanasta:
-
Ouyang Nana on syntynyt vuonna 2000 ja aloitti uransa jo nuorena.
-
Hän on kuuluisan näyttelijä-isän, Ouyang Longin, tytär.
-
Nana on tehnyt yhteistyötä useiden kansainvälisten tuotemerkkien kanssa ja on kiinalaisen muotiteollisuuden merkittävä hahmo.
Elokuvat | TV-sarjat |
---|---|
Beijing Love Story (2012) | Ace Academy (2018) |
The Left Ear (2015) | The Legend of Fuyao (2018) |
Ouyang Nana on varmasti kiinnostava ja monipuolinen artisti, josta kuullaan varmasti vielä paljon tulevaisuudessa.